Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa jarzynowa z pieczarkami"
...ale pyszny.
Odsłon: 699
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 78
Polecam.
Odsłon: 622
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 357
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 156
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5127
...ale pyszny.
Odsłon: 699
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 78
Polecam.
Odsłon: 622
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 357
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 156
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5127
Składniki
Pieczarki oczyść, potnij na kawałki. Warzywa w zależności od rodzaju oczyść, obierz, opłucz. Kapustę poszatkuj. Por i cebulę posiekaj, a resztę jarzyn pokrój w kostkę.
W dużym garnku rozgrzej masło, zeszklij na nim cebulę i kawałeczki pora. Dodaj pieczarki. Smaż dalej minutę. Potem dołóż resztę pokrojonych warzyw oraz przyprawy. Zalej 6–7 szklankami wody.
Wkrusz kostki bulionowe. Poczekaj, aż całość zawrze, po czym zmniejsz płomień i gotuj jeszcze 15 minut. Pod koniec dodaj posiekaną natkę pietruszki i lubczyk oraz przypraw zupę do smaku solą i pieprzem.Źródło: Naj