Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa jarzynowa z zasmażką"
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 88
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31247
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 403
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 88
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31247
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 403
Składniki
Fasolkę oraz bób przebierz, oczyść.Strączki potnij na mniejsze kawałki. Przygotowane warzywa opłucz, włóż do garnka. Dodaj gałązki estragonu. Zalej bulionem. Poczekaj, aż całość zawrze, po czym zmniejsz płomień i gotuj jeszcze około 10 minut.
Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę. Dołóż do bobu i fasolki. Gotuj jeszcze 5–7 minut. Cebulę oraz czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na rozgrzanym maśle. Oprósz mąką, zasmaż.
Zasmażkę dodaj do zupy i gotuj dalej 2–3 minuty. Pomidory oraz szynkę potnij w kosteczkę. Dodaj do zupy pod koniec gotowania.
Przypraw solą i pieprzem. Koperek posiekaj, posyp nim gotową zupę.Źródło: Tina