Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa jarzynowa z zasmażką"
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 213
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 945
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 507
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666473
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 213
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 945
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 507
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666473
Składniki
Fasolkę oraz bób przebierz, oczyść.Strączki potnij na mniejsze kawałki. Przygotowane warzywa opłucz, włóż do garnka. Dodaj gałązki estragonu. Zalej bulionem. Poczekaj, aż całość zawrze, po czym zmniejsz płomień i gotuj jeszcze około 10 minut.
Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę. Dołóż do bobu i fasolki. Gotuj jeszcze 5–7 minut. Cebulę oraz czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na rozgrzanym maśle. Oprósz mąką, zasmaż.
Zasmażkę dodaj do zupy i gotuj dalej 2–3 minuty. Pomidory oraz szynkę potnij w kosteczkę. Dodaj do zupy pod koniec gotowania.
Przypraw solą i pieprzem. Koperek posiekaj, posyp nim gotową zupę.Źródło: Tina