Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię zupy i często je gotuję. Akurat teraz, jest fajny czas, bo warzywa są młode i świeże. Zupy tak naprawdę, sprawdzają się przez cały rok. Nie może ich zabraknąć w naszym jadłospisie.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 170
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 866
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3991
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 20014
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 170
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 866
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3991
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 20014
Składniki
Mięso zalać wodą i zagotować. Ściągnąć szumowiny. Dodać liść laurowy i ziele angielskie. Gotować na małym ogniu, pół godziny. Po tym czasie, dodać pokrojone w kostkę, marchewkę, pietruszkę i seler. Dodać łyżeczkę soli i wegetę. Pogotować 10-15 minut, następnie dodać kalafior, podzielony na różyczki i pokrojone w kostkę ziemniaki. Wsypać natkę pietruszki i koperek. Gotować na wolnym ogniu, kolejne 10-15 minut Do naczynia, wlać śmietanę. Dodać trochę zupy i wymieszać. Następnie wlać, do garnka z zupą, cały czas mieszając. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.