Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię zupy i często je gotuję. Akurat teraz, jest fajny czas, bo warzywa są młode i świeże. Zupy tak naprawdę, sprawdzają się przez cały rok. Nie może ich zabraknąć w naszym jadłospisie.
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 97
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 39
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 6370
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 405
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 97
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 39
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 6370
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 405
Składniki
Mięso zalać wodą i zagotować. Ściągnąć szumowiny. Dodać liść laurowy i ziele angielskie. Gotować na małym ogniu, pół godziny. Po tym czasie, dodać pokrojone w kostkę, marchewkę, pietruszkę i seler. Dodać łyżeczkę soli i wegetę. Pogotować 10-15 minut, następnie dodać kalafior, podzielony na różyczki i pokrojone w kostkę ziemniaki. Wsypać natkę pietruszki i koperek. Gotować na wolnym ogniu, kolejne 10-15 minut Do naczynia, wlać śmietanę. Dodać trochę zupy i wymieszać. Następnie wlać, do garnka z zupą, cały czas mieszając. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.