Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię zupy i często je gotuję. Akurat teraz, jest fajny czas, bo warzywa są młode i świeże. Zupy tak naprawdę, sprawdzają się przez cały rok. Nie może ich zabraknąć w naszym jadłospisie.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116050
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7907
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2987
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1439
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1263
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116050
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7907
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2987
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1439
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1263
Składniki
Mięso zalać wodą i zagotować. Ściągnąć szumowiny. Dodać liść laurowy i ziele angielskie. Gotować na małym ogniu, pół godziny. Po tym czasie, dodać pokrojone w kostkę, marchewkę, pietruszkę i seler. Dodać łyżeczkę soli i wegetę. Pogotować 10-15 minut, następnie dodać kalafior, podzielony na różyczki i pokrojone w kostkę ziemniaki. Wsypać natkę pietruszki i koperek. Gotować na wolnym ogniu, kolejne 10-15 minut Do naczynia, wlać śmietanę. Dodać trochę zupy i wymieszać. Następnie wlać, do garnka z zupą, cały czas mieszając. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.