Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
Składniki
Ugotuj wywar z kości lub mięsa i włoszczyzny . Do garnka włóż opłukane kości lub mięso oraz wszystkie warzywa . Jeśli gotujesz wywar mięsny gotuj tak długo aż mięso będzie miękkie . Dla wywaru z kości bez mięsa wystarczy ok. 30 minut gotowania .
Kalafiora obierz z zielonych liści , opłucz , podziel na małe różyczki .
Ziemniaki obierz , opłucz , pokrój w kostkę
Przecedź wywar z kości (mięsa) , pozostaw marchew , rozgnieć ją na talerzyku widelcem
Do przecedzonego wywaru włóż kalafiora , ziemniaki . Pod koniec gotowania dodaj pomidora obranego ze skórki i pokrojonego w kostkę , rozgniecioną marchewkę , sól i pieprz do smaku . Gotuj na małym ogniu do momentu aż kalafior i ziemniaki będą miękkie . Wyłącz i pozostaw na ok 10 min . Posyp koperkiem .
Moja zupa jest nie zaprawiana , ja taką lubię ale można podprawić mąką rozmieszaną z 1/8 l zimnego mleka lub zasmażką albo śmietaną .