Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa ze świeżych warzyw
Ugotuj wywar z kości lub mięsa i włoszczyzny . Do garnka włóż opłukane kości lub mięso oraz wszystkie warzywa . Jeśli gotujesz wywar mięsny gotuj tak długo aż mięso będzie miękkie . Dla wywaru z kości bez mięsa wystarczy ok. 30 minut gotowania .
Kalafiora obierz z zielonych liści , opłucz , podziel na małe różyczki .
Ziemniaki obierz , opłucz , pokrój w kostkę
Przecedź wywar z kości (mięsa) , pozostaw marchew , rozgnieć ją na talerzyku widelcem
Do przecedzonego wywaru włóż kalafiora , ziemniaki . Pod koniec gotowania dodaj pomidora obranego ze skórki i pokrojonego w kostkę , rozgniecioną marchewkę , sól i pieprz do smaku . Gotuj na małym ogniu do momentu aż kalafior i ziemniaki będą miękkie . Wyłącz i pozostaw na ok 10 min . Posyp koperkiem .
Moja zupa jest nie zaprawiana , ja taką lubię ale można podprawić mąką rozmieszaną z 1/8 l zimnego mleka lub zasmażką albo śmietaną .
Zupa dla smakoszy kalafiora i nie tylko.
Odsłon: 1219
Ostatnio lenistwo nas dopadło, co nie znaczy że nie gotujemy…po prostu kolejn...
Odsłon: 2761
Szybki i łatwy przepis na torcik czekoladowo wiśniowy na ciemnym biszkopcie z...
Odsłon: 14389
Taki budyń bananowy przygotujesz w kilka chwil, a efekt będzie pyszny i miły...
Odsłon: 262
Szybki i łatwy przepis na torcik czekoladowo wiśniowy na ciemnym biszkopcie z...
Odsłon: 14389
Taki budyń bananowy przygotujesz w kilka chwil, a efekt będzie pyszny i miły...
Odsłon: 262
Składniki
Ugotuj wywar z kości lub mięsa i włoszczyzny . Do garnka włóż opłukane kości lub mięso oraz wszystkie warzywa . Jeśli gotujesz wywar mięsny gotuj tak długo aż mięso będzie miękkie . Dla wywaru z kości bez mięsa wystarczy ok. 30 minut gotowania .
Kalafiora obierz z zielonych liści , opłucz , podziel na małe różyczki .
Ziemniaki obierz , opłucz , pokrój w kostkę
Przecedź wywar z kości (mięsa) , pozostaw marchew , rozgnieć ją na talerzyku widelcem
Do przecedzonego wywaru włóż kalafiora , ziemniaki . Pod koniec gotowania dodaj pomidora obranego ze skórki i pokrojonego w kostkę , rozgniecioną marchewkę , sól i pieprz do smaku . Gotuj na małym ogniu do momentu aż kalafior i ziemniaki będą miękkie . Wyłącz i pozostaw na ok 10 min . Posyp koperkiem .
Moja zupa jest nie zaprawiana , ja taką lubię ale można podprawić mąką rozmieszaną z 1/8 l zimnego mleka lub zasmażką albo śmietaną .
Przepisy Zupy
Zupy
Zupa pieczarkowa z ziemniakami
Zupy
Krem ze szparagów
Zupy
Lekka zupka
Zupy
ZUPA Z SOCZEWICY. Wspaniała w swojej prostocie.
Zupa pieczarkowa z ziemniakami
Jeśli jesteście zwolennikami zup to serdecznie zapraszam po przepis
Odsłon: 25
Krem ze szparagów
Wiosną szparagi często goszczą na naszych stołach. Najczęściej są podawane w...
Odsłon: 62