Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kalafiorowa tym razem w słodszej i równie pysznej wersji.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 651
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1371
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458380
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1631
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 651
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1371
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458380
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1631
Składniki
Bataty obieramy, kroimy w kostkę. Jarzyny obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Por kroimy w piórka. Kalafior dzielimy na różyczki. Bataty, jarzyny i por podsmażamy na maśle, zalewamy gorącą wodą (1,4 litra), dodajemy łyżkę domowej kostki warzywnej, gotujemy przez kwadrans. Następnie dodajemy różyczki kalafiora i gotujemy kolejne 15 min. Całość zagęszczamy śmietaną wymieszaną z mąką. Podgrzewamy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.