Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kalafiorowa tym razem w słodszej i równie pysznej wersji.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12119
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1357
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12805
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4350
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12119
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1357
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12805
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4350
Składniki
Bataty obieramy, kroimy w kostkę. Jarzyny obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Por kroimy w piórka. Kalafior dzielimy na różyczki. Bataty, jarzyny i por podsmażamy na maśle, zalewamy gorącą wodą (1,4 litra), dodajemy łyżkę domowej kostki warzywnej, gotujemy przez kwadrans. Następnie dodajemy różyczki kalafiora i gotujemy kolejne 15 min. Całość zagęszczamy śmietaną wymieszaną z mąką. Podgrzewamy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.