Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kalafiorowa tym razem w słodszej i równie pysznej wersji.
Polecam. Na co dzień i od święta.
Odsłon: 652
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 734
Proste ciasto mieszane rózgą, polane czekoladą, lekko korzenne, gotowe w godz...
Odsłon: 37
Przepis na pyszne, delikatne oraz pożywne placki cukiniowo - brokułowe z doda...
Odsłon: 59
Polecam. Na co dzień i od święta.
Odsłon: 652
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 734
Proste ciasto mieszane rózgą, polane czekoladą, lekko korzenne, gotowe w godz...
Odsłon: 37
Przepis na pyszne, delikatne oraz pożywne placki cukiniowo - brokułowe z doda...
Odsłon: 59
Składniki
Bataty obieramy, kroimy w kostkę. Jarzyny obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Por kroimy w piórka. Kalafior dzielimy na różyczki. Bataty, jarzyny i por podsmażamy na maśle, zalewamy gorącą wodą (1,4 litra), dodajemy łyżkę domowej kostki warzywnej, gotujemy przez kwadrans. Następnie dodajemy różyczki kalafiora i gotujemy kolejne 15 min. Całość zagęszczamy śmietaną wymieszaną z mąką. Podgrzewamy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.