Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa kartoflana z wkładką"
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 82
Pieczone ziemniaczki z rozmarynem i czosnkiem to absolutny rarytas, a zarazem...
Odsłon: 63
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 82
Pieczone ziemniaczki z rozmarynem i czosnkiem to absolutny rarytas, a zarazem...
Odsłon: 63
Składniki
Mięso opłucz, osusz na papierowym ręczniku. Pokrój w kostkę. Wrzuć na patelnię z mocno rozgrzanym olejem. Mieszając, smaż na dużym płomieniu przez 2 minuty.
Mięso przełóż do garnka, a na tłuszczu ze smażenia mięsa zeszklij obrane, pokrojone w kostkę cebule. Dodaj do mięsa. oprósz solą, piep rzem oraz ostrą mieloną papryką. Wsyp suszony tymianek i wszystko dokładnie wymieszaj.
Bulion zagotuj, zalej nim w garnku. Dodaj wódkę. Garnek przykryj i duś gulasz na małym ogniu 1 godz. Ziemniaki obierz, umyj i pokrój w większą kostkę.
Obierz, oczyść, opłucz i pokrój na kawałki marchewki, piet ruszkę, seler oraz por. Wszystkie warzywa dodaj do mięsa. Ponownie przykryj garnek i gotuj jeszcze ok. 20 min, aż wszystkie jarzyny i mięso będą miękkie.
Jeśli lubisz, gulasz zagęść 1 łyżką mąki pszennej rozrobionej w 1/4 szkl. zimnej wody. Posyp listkami tymianku albo majeranku.Źródło: Tina