Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa koperkowa z grzankami"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 260
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 260
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
Składniki
Kości cielęce zalej 2 litrami zimnej wody i gotuj, zbierając szumy. Włóż oczyszczoną marchewkę, pietruszkę, por oraz przyprawy i kostki rosołowe. Gotuj pół godziny.
Wyjmij kości. Do wywaru dodaj obrane pokrojone ziemniaki i gotuj, aż będą miękkie.
Zupę zmiksuj. Śmietanę wymieszaj z mąką, wlej do zupy i zagotuj. Dodaj posiekany koperek, przypraw zupę do smaku.
Chleb tostowy pokrój w kosteczkę i zrumień na maśle. Do każdej miseczki zupy wsyp porcję grzanek i od razu podaj.Źródło: Kurier TV