Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 79
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 456
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1461
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 79
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 456
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1461
Składniki
Ziemniaki obierz, umyj i pokrój w kostkę. Zalej bulionem i ugotuj.
Dymkę umyj i pokrój razem ze szczypiorem. Dodaj pod koniec gotowania zupy. Zioła opłucz, kilka gałązek odłóż do dekoracji.
Gdy ziemniaki będą miękkie, dodaj zioła i zmiksuj razem z ziemniakmi (lub przetrzyj przez sito).
Wlej śmietanę. Wymieszaj i podgrzej. Dopraw do smaku. Przed podaniem zupę posyp pozostałą zieleniną. Zupa najlepiej smakuje z groszkiem ptysiowym.
Czas przygotowania: 30 minut 180 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień