Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa krem

Zupa krem

Autor:

Przepisów i artykułów: 521 Ocena: 4434

Dodano:

Odsłon: 8

Sprawdzony przepis na "Zupa krem"

Składniki

  • 5 ziemniaków
  • po pęczku pietruszki
  • koperku i bazylii
  • dymka
  • szklanka śmietany
  • 3 szklanki bulionu warzywnego (z kostki)
  • do smaku: sól
  • pieprz
  • musztarda
  • curry
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ziemniaki obierz, umyj i pokrój w kostkę. Zalej bulionem i ugotuj.

  2. Dymkę umyj i pokrój razem ze szczypiorem. Dodaj pod koniec gotowania zupy. Zioła opłucz, kilka gałązek odłóż do dekoracji.

  3. Gdy ziemniaki będą miękkie, dodaj zioła i zmiksuj razem z ziemniakmi (lub przetrzyj przez sito).

  4. Wlej śmietanę. Wymieszaj i podgrzej. Dopraw do smaku. Przed podaniem zupę posyp pozostałą zieleniną. Zupa najlepiej smakuje z groszkiem ptysiowym.

  5. Czas przygotowania: 30 minut 180 kcal/1 porcja

    Źródło: Tele Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń