Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa prosta i szybka w wykonaniu.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 172
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4378
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11897
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6785
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5595
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 172
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4378
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11897
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6785
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5595
Składniki
cebulę kroimy w miarę drobno, posypujemy szczyptą soli szybciej zmięknie, podsmażamy/zrumieniamy na oleju, posypujemy wędzona papryką, całość zalewamy rosołem warzywnym lub mięsnym, dokładamy pokrojone w kostkę ziemniaki, gotujemy aż kartofle zmiękną, całość bledniemy, zupa ma dość gęstą konsystencję można dolać wody jeśli będzie za gęsta, i znów zagotować, stopniowo dosypujemy proszek z suszonych grzybów (żeby nie zrobiły się grudki) ja sypię ok 3-4 łyżek ale jak lubicie intensywniejszy smak możecie śmiało i więcej to kwestia gustu (jeśli nie macie suszonych grzybów możecie użyć zwykłych podsmażonych na samym początku razem z cebulą), doprawiam do smaku sosem sojowym lub solą oraz pieprzem, gotujemy jeszcze chwilę, nalewamy, posypujemy uprażonym sezamem lub słonecznikiem i natką pietruszki, przepis jest prosty i szybki a zupa aromatyczna, smacznego