Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa prosta i szybka w wykonaniu.
Pierniczki bez jajek to alternatywna wersja tradycyjnych ciastek. Idealnie od...
Odsłon: 14
Delikatne, bardzo smaczne ciasto drożdżowe upieczone w formie keksowej o wymi...
Odsłon: 35
Pierniczki bez jajek to alternatywna wersja tradycyjnych ciastek. Idealnie od...
Odsłon: 14
Delikatne, bardzo smaczne ciasto drożdżowe upieczone w formie keksowej o wymi...
Odsłon: 35
Składniki
cebulę kroimy w miarę drobno, posypujemy szczyptą soli szybciej zmięknie, podsmażamy/zrumieniamy na oleju, posypujemy wędzona papryką, całość zalewamy rosołem warzywnym lub mięsnym, dokładamy pokrojone w kostkę ziemniaki, gotujemy aż kartofle zmiękną, całość bledniemy, zupa ma dość gęstą konsystencję można dolać wody jeśli będzie za gęsta, i znów zagotować, stopniowo dosypujemy proszek z suszonych grzybów (żeby nie zrobiły się grudki) ja sypię ok 3-4 łyżek ale jak lubicie intensywniejszy smak możecie śmiało i więcej to kwestia gustu (jeśli nie macie suszonych grzybów możecie użyć zwykłych podsmażonych na samym początku razem z cebulą), doprawiam do smaku sosem sojowym lub solą oraz pieprzem, gotujemy jeszcze chwilę, nalewamy, posypujemy uprażonym sezamem lub słonecznikiem i natką pietruszki, przepis jest prosty i szybki a zupa aromatyczna, smacznego