Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa pięknie się prezentuje na stole. Ma także oryginalny i wyrazisty smak.
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1669
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1669
Składniki
Warzywa obierz, pokrój w małą kostkę i podsmaż na maśle. Zalej całość bulionem warzywnym i dopraw, gotuj przez około 1,5 h aż buraki zmiękną. Warzywa odsącz i zmiksuj na gładki krem, jeśli będzie za gęsty dolej gorącej wody lub bulionu, ponownie zagotuj cały czas mieszając. Posiekaj szczypiorek, twaróg pokrusz palcami lub widelcem. Zupę podawaj ze szczypiorkiem i pokruszonym twarogiem, lub zamiast twarogu jajkiem w koszulce. Zupa oryginalna i niezwykle smakowita!