Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa krem z dyni to smaczne i pożywne danie, idealne na chłodne jesienne dni kiedy sezon dyniowy w pełni. Zupa najlepiej zasmakuje podana ze śmietaną, groszkiem ptysiowym lub grzankami, gwarantuję że zachwyci nie jedno podniebienie, jest sycąca, szybka i prosta w przygotowaniu.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117148
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8063
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3019
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1681
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1347
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117148
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8063
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3019
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1681
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1347
Składniki
Obraną, oczyszczoną z pestek i podzieloną na mniejsze części dynie kroimy w kostkę. Obraną marchew kroimy w plastry a cebulę siekamy.
W garnku z niewielką ilością rozgrzanego tłuszczu szklimy posiekaną cebulę często mieszając. Do zrumienionej cebuli dodajemy pokrojoną dynię oraz marchew i wszystko dusimy kilka minut często mieszając. Do podduszonych warzyw wlewamy bulion, całość mieszamy i gotujemy do miękkości warzyw. Następnie wlewamy mleko, dodajemy miód, wszystko doprawiamy do smaku gałką muszkatołową, curry, pieprzem cytrynowym oraz solą. Całość mieszamy zagotowujemy i zdejmujemy z ognia. Lekko przestudzoną zupę blendujemy na gładki krem. Gotową zupę podajemy ze śmietaną, grzankami, groszkiem ptysiowym lub solo.