Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa krem z dyni to smaczne i pożywne danie, idealne na chłodne jesienne dni kiedy sezon dyniowy w pełni. Zupa najlepiej zasmakuje podana ze śmietaną, groszkiem ptysiowym lub grzankami, gwarantuję że zachwyci nie jedno podniebienie, jest sycąca, szybka i prosta w przygotowaniu.
W truskawkowym sezonie nie może zabraknąć takiego klasyczka jak makaron z tru...
Odsłon: 138
Przepis dnia
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2588
Smaczny obiad z kaszy gryczanej białej, kapusty białej, pieczarek w sosie kop...
Odsłon: 13296
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2608
Prosta, lekka i szybka w wykonaniu sałatka, która idealnie odnajdzie się jako...
Odsłon: 10759
W truskawkowym sezonie nie może zabraknąć takiego klasyczka jak makaron z tru...
Odsłon: 138
Przepis dnia
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2588
Smaczny obiad z kaszy gryczanej białej, kapusty białej, pieczarek w sosie kop...
Odsłon: 13296
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2608
Prosta, lekka i szybka w wykonaniu sałatka, która idealnie odnajdzie się jako...
Odsłon: 10759
Składniki
Obraną, oczyszczoną z pestek i podzieloną na mniejsze części dynie kroimy w kostkę. Obraną marchew kroimy w plastry a cebulę siekamy.
W garnku z niewielką ilością rozgrzanego tłuszczu szklimy posiekaną cebulę często mieszając. Do zrumienionej cebuli dodajemy pokrojoną dynię oraz marchew i wszystko dusimy kilka minut często mieszając. Do podduszonych warzyw wlewamy bulion, całość mieszamy i gotujemy do miękkości warzyw. Następnie wlewamy mleko, dodajemy miód, wszystko doprawiamy do smaku gałką muszkatołową, curry, pieprzem cytrynowym oraz solą. Całość mieszamy zagotowujemy i zdejmujemy z ognia. Lekko przestudzoną zupę blendujemy na gładki krem. Gotową zupę podajemy ze śmietaną, grzankami, groszkiem ptysiowym lub solo.