Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa krem z dyni to smaczne i pożywne danie, idealne na chłodne jesienne dni kiedy sezon dyniowy w pełni. Zupa najlepiej zasmakuje podana ze śmietaną, groszkiem ptysiowym lub grzankami, gwarantuję że zachwyci nie jedno podniebienie, jest sycąca, szybka i prosta w przygotowaniu.
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 531
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 1917
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 140
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 210
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 531
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 1917
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 140
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 210
Składniki
Obraną, oczyszczoną z pestek i podzieloną na mniejsze części dynie kroimy w kostkę. Obraną marchew kroimy w plastry a cebulę siekamy.
W garnku z niewielką ilością rozgrzanego tłuszczu szklimy posiekaną cebulę często mieszając. Do zrumienionej cebuli dodajemy pokrojoną dynię oraz marchew i wszystko dusimy kilka minut często mieszając. Do podduszonych warzyw wlewamy bulion, całość mieszamy i gotujemy do miękkości warzyw. Następnie wlewamy mleko, dodajemy miód, wszystko doprawiamy do smaku gałką muszkatołową, curry, pieprzem cytrynowym oraz solą. Całość mieszamy zagotowujemy i zdejmujemy z ognia. Lekko przestudzoną zupę blendujemy na gładki krem. Gotową zupę podajemy ze śmietaną, grzankami, groszkiem ptysiowym lub solo.