Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa krem z jajkiem"
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5499
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 997
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11965
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5113
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1422
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5499
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 997
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11965
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5113
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1422
Składniki
Marchewkę, pietruszkę oraz cebulę oczyść, pokrój na kawałki, po czym przesmaż na rozgrzanym maśle i zalej 1,5 l wody. Dopraw zupę solą oraz pieprzem i gotuj ok. 20 minut.
Po tym czasie dodaj umyte, rozdrobnione brokuły i gotuj jeszcze 10 minut.
Wtedy wyjmij kilka różyczek, a resztę składników zmiksuj lub przetrzyj przez sito.
Zupę jeszcze raz zagotuj, dodaj śmietanę, pieprz i szczyptę cukru.
Rozlej krem do miseczek, a do każdej porcji wrzuć odłożone brokuły i wsyp posiekane jajka, ugotowane wcześniej na twardo.Źródło: Kurier TV