Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Awaryjna zupa, kiedy nie mam pomysłu na inne danie. Przy tym nieustająco smaczna.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 139
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 39
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 139
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 39
Składniki
W garnku o grubym dnie roztapiamy masło, wrzucamy kalafior, ziemniaki, cebulę i czosnek. Dusimy 3-4 minuty. Następnie zalewamy bulionem i mlekiem kokosowym. Gotujemy 20-25 minut, aż warzywa będą miękkie.
Całość studzimy i miksujemy. Dodajemy przyprawy do smaku (papryka, kurkuma, sól, pieprz) i gotujemy 2 minuty.
Podajemy z kleksem mleka kokosowego, grzankami i kiełkami.