Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Awaryjna zupa, kiedy nie mam pomysłu na inne danie. Przy tym nieustająco smaczna.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5968
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 4619
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5968
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 4619
Składniki
W garnku o grubym dnie roztapiamy masło, wrzucamy kalafior, ziemniaki, cebulę i czosnek. Dusimy 3-4 minuty. Następnie zalewamy bulionem i mlekiem kokosowym. Gotujemy 20-25 minut, aż warzywa będą miękkie.
Całość studzimy i miksujemy. Dodajemy przyprawy do smaku (papryka, kurkuma, sól, pieprz) i gotujemy 2 minuty.
Podajemy z kleksem mleka kokosowego, grzankami i kiełkami.