Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz pysznej zupy a nie masz pomysłu? Ta zupa to strzał w 10 !
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 189
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 69
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 189
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 69
Składniki
Na maśle podsmażamy drobną pokrojoną cebulę smażymy aż się zeszkli, dodajemy startą marchewkę i kalarepę doprawiamy solą, pieprzem oraz Vegeta. Podsmażamy 10 min dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki zalewamy bulionem. Gotujemy do aż ziemniaki będą al dente dodajemy różyczki brokuła. Do miski lub naczynia odlewany trochę zupy żeby rozpuści serek. (Zupa musi być zimna inaczej zrobią się krupy)Jeśli wolisz bardziej gęstą zupę zrób zaklepke z wody i mąki.