Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję Wam moją wersję zupki kremu - jak wiecie u mnie tylko takie :-) tym razem z kalarepy z grzankami serowymi i prażonym słonecznikiem. Pierwszy raz robiłam krem z kalarepy, bo jakoś nigdy to nie było moje ulubione warzywo, ale lubię eksperymentować, więc zrobiłam i wyszła z tego bardzo delikatna i pyszna zupka.
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37407
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 56
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 132
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 118
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37407
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 56
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 132
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 118
Składniki
Kalarepy pokroić w kostkę razem z ziemniakami i marchewką i podsmażyć na masełku klarowanym, przełożyć do garnka i zalać 1,5 l wrzątkiem lub rosołem. Na tej samej patelni zeszklić pokrojone cebule, listki kalarepy i czosnek i przełożyć do gotującej zupy. Następnie dodać kawałki sera pleśniowego i wlać śmietanę, gotować całość kilkanaście minut do miękkości warzyw, na koniec wszystko zblendować i doprawić solą, pieprzem i siekanym koperkiem .Zupkę można podawać z grzankami serowymi i czosnkowymi. SMACZNEGO!!!