Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa krem z kukurydzy"
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 87
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 64
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 87
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 64
Składniki
Włoszczyznę obierz, umyj, włóż do garnka z masłem, wlej 1,2 litra wody, gotuj 20 minut. Do wywaru włóż kukurydzę wraz z zalewą (zostaw odrobinę do dekoracji), wlej wino, dodaj szafran, kurkumę i pół papryczki chilli. Całość przypraw solą i pieprzem, gotuj kolejne 20 minut.
Zupę ostudź, dokładnie zmiksuj blenderem, aż będzie aksamitna. Podgrzej. Na talerzach ułóż starty na tarce o grubych oczkach ser, wlej zupę. Dekoruj kukurydzą, papryczką chilli i listkami natki pietruszki.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień