Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa krem z kukurydzy"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 71
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 144
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 60
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 71
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 144
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 60
Składniki
Włoszczyznę obierz, umyj, włóż do garnka z masłem, wlej 1,2 litra wody, gotuj 20 minut. Do wywaru włóż kukurydzę wraz z zalewą (zostaw odrobinę do dekoracji), wlej wino, dodaj szafran, kurkumę i pół papryczki chilli. Całość przypraw solą i pieprzem, gotuj kolejne 20 minut.
Zupę ostudź, dokładnie zmiksuj blenderem, aż będzie aksamitna. Podgrzej. Na talerzach ułóż starty na tarce o grubych oczkach ser, wlej zupę. Dekoruj kukurydzą, papryczką chilli i listkami natki pietruszki.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień