Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa krem z kurczakiem i szparagami"
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5346
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 883
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11779
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5346
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 883
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11779
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Składniki
Szparagi obierz, mięso pokrój w paski, marchew i pietruszkę obierz i umyj.
Ugotuj szparagi w 2 litrach osolonej wody. Pod koniec dosyp cukier, a warzywa wyjmij.
Do wywaru dorzuć obierki ze szparagów i gotuj je na wolnym ogniu około 20 minut.
Potem całość przecedź, a do czystego bulionu dodaj marchew i pietruszkę. Gdy warzywa będą miękkie, zmiksuj je blenderem, po czym połącz ze śmietaną i mąką.
Gotowy krem dopraw solą oraz pieprzem i podawaj z pokrojonymi szparagami i podsmażonym kurczakiem.
Czas: 50 min 1 porcja = 200 kcalŹródło: Kurier TV