Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa krem z pulpecikami"
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 653
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 965
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 523
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 653
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 965
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 523
Składniki
Obierz i grubo poszatkuj 2 cebule oraz 2 ząbki czosnku. W rondlu rozgrzej 5 łyżek oliwy. Przesmaż cebulę na złoty kolor. Dodaj czosnek. Smaż jeszcze 2-3 minuty.
Pomidory wraz z zalewą zmiksuj, dodaj do cebuli i czosnku. Wlej 500-600 ml bulionu (może być z kostki). Doprowadź do wrzenia. Gotuj ok. 30 minut.
Kajzerkę pokrój, zalej mlekiem, odstaw do namoczenia. Ostatnią cebulę i pozostałe ząbki czosnku obierz, drobno posiekaj. Połącz z masą mięsną. Dodaj odciśniętą kajzerkę oraz 2-3 łyżki posiekanych ziół (bazylia, tymianek).
Masę dopraw solą i pieprzem, uformuj pulpeciki. Wrzuć je do zupy razem z połamanym na połówki makaronem spaghetti. Gotuj całość ok. 10 minut. Na koniec dopraw zupę koncentratem, solą, pieprzem i cukrem. Przed podaniem każdą porcję udekoruj listkami bazylii i parmezanem.
porcje, czas ok. 60 min; porcja – 410 kcal, cena 3,10 zł.
. Do przyrządzania zupy możesz użyć aromatycznej oliwy czosnkowej.Źródło: Świat kobiety