Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa-krem z ravioli"
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 88
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31247
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 403
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 88
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31247
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 403
Składniki
Marchew obierz ze skóry, umyj i pokrój na mniejsze kawałki. Jabłko oraz cebulę obierz. Jabłko pokrój na cząstki, wytnij środek z pestkami, miąższ potnij w kostkę. Cebulę grubo posiekaj.
Na patelni rozpuść masło. Wrzuć cebulę, mieszając usmaż na szklisto. Dodaj pokrojone jabłko oraz marchew. Wsyp curry i paprykę.
Duś pod przykryciem 3 minuty. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Dolej bulion i gotuj do miękkości.
Zmiksuj zupę blenderem.
W osolonym wrzątku ugotuj pierożki ravioli.
Rozlej krem do kokilek.
Do każdej włóż porcję pierożków.Źródło: Telemax