Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 2615
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 407
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 185
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne pierniczki korzenne w polewie z cze...
Odsłon: 6454
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 369
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 2615
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 407
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 185
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne pierniczki korzenne w polewie z cze...
Odsłon: 6454
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 369
Składniki
Marchewki, jabłko, cebulę oraz włoszczyznę obierz. Jabłko pokrój na cząstki, oczyść, potnij w kostkę. Cebulę grubo posiekaj. Włoszczyznę oraz marchewki opłucz, osusz, drobno pokrój.
W garnku rozgrzej masło, wrzuć cebulę i zeszklij. Dołóż włoszczyznę, jabłko oraz marchewkę. Wsyp curry oraz paprykę. Smaż, aż przyprawy zaczną intensywnie pachnieć. Wtedy dolej bulion. Całość doprowadź do wrzenia.
Zmniejsz płomień i gotuj pod przykryciem do miękkości (ok. 20 minut). Ugotowane warzywa przypraw solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Zdejmij z ognia, zmiksuj na gładko wraz z wywarem. Zupę rozlej do miseczek. Posyp odrobiną startej gałki i udekoruj, np. ugotowanymi marchewkami z kawałeczkami natki.Źródło: Naj