Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 40
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3567
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 120
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 850
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 40
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3567
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 120
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 850
Składniki
Marchewki, jabłko, cebulę oraz włoszczyznę obierz. Jabłko pokrój na cząstki, oczyść, potnij w kostkę. Cebulę grubo posiekaj. Włoszczyznę oraz marchewki opłucz, osusz, drobno pokrój.
W garnku rozgrzej masło, wrzuć cebulę i zeszklij. Dołóż włoszczyznę, jabłko oraz marchewkę. Wsyp curry oraz paprykę. Smaż, aż przyprawy zaczną intensywnie pachnieć. Wtedy dolej bulion. Całość doprowadź do wrzenia.
Zmniejsz płomień i gotuj pod przykryciem do miękkości (ok. 20 minut). Ugotowane warzywa przypraw solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Zdejmij z ognia, zmiksuj na gładko wraz z wywarem. Zupę rozlej do miseczek. Posyp odrobiną startej gałki i udekoruj, np. ugotowanymi marchewkami z kawałeczkami natki.Źródło: Naj