Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki warzywne z piekarnika to lekkie, wiosenne placki, idealne na odchudzan...
Odsłon: 6537
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 1217
Ponieważ w tym roku okoliczne robinie kwitną dość obficie, postanowiłam wypró...
Odsłon: 53
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2376
Placki warzywne z piekarnika to lekkie, wiosenne placki, idealne na odchudzan...
Odsłon: 6537
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 1217
Ponieważ w tym roku okoliczne robinie kwitną dość obficie, postanowiłam wypró...
Odsłon: 53
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2376
Składniki
Marchewki, jabłko, cebulę oraz włoszczyznę obierz. Jabłko pokrój na cząstki, oczyść, potnij w kostkę. Cebulę grubo posiekaj. Włoszczyznę oraz marchewki opłucz, osusz, drobno pokrój.
W garnku rozgrzej masło, wrzuć cebulę i zeszklij. Dołóż włoszczyznę, jabłko oraz marchewkę. Wsyp curry oraz paprykę. Smaż, aż przyprawy zaczną intensywnie pachnieć. Wtedy dolej bulion. Całość doprowadź do wrzenia.
Zmniejsz płomień i gotuj pod przykryciem do miękkości (ok. 20 minut). Ugotowane warzywa przypraw solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Zdejmij z ognia, zmiksuj na gładko wraz z wywarem. Zupę rozlej do miseczek. Posyp odrobiną startej gałki i udekoruj, np. ugotowanymi marchewkami z kawałeczkami natki.Źródło: Naj