Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa marchewkowa"
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1157
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1157
Składniki
Marchewki oraz pietruszkę obierz, umyj i pokrój na kawałki. Wrzuć warzywa do gotującego się wywaru. Dopraw zupę solą oraz pieprzem i gotuj około 20 minut.
Świeży imbir zetrzyj na tarce o najmniejszych oczkach i dorzuć go do garnka. Dosyp sól oraz pieprz, po czym zmiksuj całość w blenderze.
Gotowy krem zabiel jogurtem i podawaj z kuleczkami, ulepionymi z ugotowanego wcześniej ryżu jaśminowego. Przed podaniem posyp zupę natką.
40 min ? Stopień trudności: średnie ? Kalorie: 180
<strong>Elżbieta Pawelec z Elbląga</strong>Źródło: Super TV