Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na znaną i lubianą zupę marchewkową
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszną roladę schabową, peklowaną, parzoną...
Odsłon: 17911
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe naleśniki na słono, a do tego...
Odsłon: 110
Co powiesz na chleb z frytkownicy beztłuszczowej, który przygotujesz błyskawi...
Odsłon: 2294
dziś zapraszam Was na kolejne wspaniałe ciasto-tym razem to bardzo reprezenta...
Odsłon: 291
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszną roladę schabową, peklowaną, parzoną...
Odsłon: 17911
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe naleśniki na słono, a do tego...
Odsłon: 110
Co powiesz na chleb z frytkownicy beztłuszczowej, który przygotujesz błyskawi...
Odsłon: 2294
dziś zapraszam Was na kolejne wspaniałe ciasto-tym razem to bardzo reprezenta...
Odsłon: 291
Składniki
W wysokim garnku rozgrzewamy oliwę, podsmażamy na niej przez minutę marchewkę, seler, czosnek i imbir. Następnie zalewamy całość wodą lub bulionem i gotujemy, aż warzywa będą miękkie.
Następnie całość doprawiamy cukrem, sokiem z limonki, kurkumą i kminem rzymskim oraz solą i pieprzem – do smaku. Gotujemy jeszcze przez minutę i miksujemy blenderem.
Na koniec dodajemy mleko kokosowe i gotujemy całość przez 5 minut.
Podajemy ze świeżą kolendrą i sezamem.