Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na znaną i lubianą zupę marchewkową
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3724
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 41366
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 438
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 236
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 391
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3724
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 41366
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 438
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 236
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 391
Składniki
W wysokim garnku rozgrzewamy oliwę, podsmażamy na niej przez minutę marchewkę, seler, czosnek i imbir. Następnie zalewamy całość wodą lub bulionem i gotujemy, aż warzywa będą miękkie.
Następnie całość doprawiamy cukrem, sokiem z limonki, kurkumą i kminem rzymskim oraz solą i pieprzem – do smaku. Gotujemy jeszcze przez minutę i miksujemy blenderem.
Na koniec dodajemy mleko kokosowe i gotujemy całość przez 5 minut.
Podajemy ze świeżą kolendrą i sezamem.