Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na znaną i lubianą zupę marchewkową
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456917
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1249
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2123
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 516
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456917
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1249
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2123
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 516
Składniki
W wysokim garnku rozgrzewamy oliwę, podsmażamy na niej przez minutę marchewkę, seler, czosnek i imbir. Następnie zalewamy całość wodą lub bulionem i gotujemy, aż warzywa będą miękkie.
Następnie całość doprawiamy cukrem, sokiem z limonki, kurkumą i kminem rzymskim oraz solą i pieprzem – do smaku. Gotujemy jeszcze przez minutę i miksujemy blenderem.
Na koniec dodajemy mleko kokosowe i gotujemy całość przez 5 minut.
Podajemy ze świeżą kolendrą i sezamem.