Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na znaną i lubianą zupę marchewkową
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 146
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 146
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Składniki
W wysokim garnku rozgrzewamy oliwę, podsmażamy na niej przez minutę marchewkę, seler, czosnek i imbir. Następnie zalewamy całość wodą lub bulionem i gotujemy, aż warzywa będą miękkie.
Następnie całość doprawiamy cukrem, sokiem z limonki, kurkumą i kminem rzymskim oraz solą i pieprzem – do smaku. Gotujemy jeszcze przez minutę i miksujemy blenderem.
Na koniec dodajemy mleko kokosowe i gotujemy całość przez 5 minut.
Podajemy ze świeżą kolendrą i sezamem.