Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na znaną i lubianą zupę marchewkową
Zapiekany ser camembert w cieście chlebowym. Najlepiej jeść zaraz po wyjęciu...
Odsłon: 207
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 510
Zapiekany ser camembert w cieście chlebowym. Najlepiej jeść zaraz po wyjęciu...
Odsłon: 207
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 510
Składniki
W wysokim garnku rozgrzewamy oliwę, podsmażamy na niej przez minutę marchewkę, seler, czosnek i imbir. Następnie zalewamy całość wodą lub bulionem i gotujemy, aż warzywa będą miękkie.
Następnie całość doprawiamy cukrem, sokiem z limonki, kurkumą i kminem rzymskim oraz solą i pieprzem – do smaku. Gotujemy jeszcze przez minutę i miksujemy blenderem.
Na koniec dodajemy mleko kokosowe i gotujemy całość przez 5 minut.
Podajemy ze świeżą kolendrą i sezamem.