Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 515
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 284
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9760
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1143
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4493
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 515
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 284
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9760
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1143
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4493
Składniki
Czas przygotowania 100 minut. Cena porcji 3,10 zł.
Cebulę kroimy w kostkę. Podsmażamy na oliwie do zeszklenia. Dodajemy mięso i rozdrabniamy je widelcem. Obsmażamy i odstawiamy.
W dużym i szerokim garnku gotujemy litr wody. Wrzucamy kostkę rosołową i mięso z cebulą. Gotujemy ok. 30 minut. Następnie dodajemy fasolę, kukurydzę, soję i majeranek. Dolewamy tyle wody, by wszystkie były przykryte. Gotujemy ok. 20 minut.
Następnie przyprawiamy rozdrobnionym czosnkiem, ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Dodajemy koncentrat pomidorowy. Mieszamy, by mięso nie przywierało do dna garnka. Gotujemy 30 minut. Podajemy na gorąco.
Wartość odżywcza porcji 244 kcal Białko 21g/Tłuszcz 8,6 g/Węglowodany 22 g.Źródło: Rewia