Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa meksykańska"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1811
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1811
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
Składniki
Cebulę posiekaj razem z papryczką, czosnek przeciśnij przez praskę. Ziemniaki, pomidory i cukinię pokrój w kostkę, marchewkę w plastry, a fasolkę przetnij na połówki.
Na rozgrzanym oleju zeszklij cebulę, czosnek i papryczkę. Po chwili dodaj ziemniaki, marchewkę, cukinię, pomidory i fasolkę szparagową.
Duś całość około 5 minut, następnie zalej wywarem i gotuj do miękkości warzyw. Na koniec dołóż odsączoną kukurydzę, dosyp przyprawy, jeszcze raz doprowadź do wrzenia i podawaj.
Czas: 45 min. 1 porcja = 230 kcal.Źródło: Kurier TV