Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewająca i sycąca, doskonała na grudniowe szarugi. Dla naszych normalnych podniebień przygotowana w wersji łagodniejszej :)
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 75
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 120
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 75
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 120
Składniki
Warzywa z puszek wraz z zalewami wlewamy do garnka, dolewamy ok. 0,5 l wody, gotujemy na małym ogniu. Dodajemy ziele angielskie, liść laurowy. Cebulę i czosnek obieramy,kroimy w drobna kostkę. Czosnek bardzo drobno. Paprykę myjemy, obieramy z nasion i kroimy w drobną kostkę. Olej rozgrzewamy na patelni, podsmażamy cebulkę. Dodajemy mięso mielone. Smażymy ok. 5 minut. Dojemy paprykę, czosnek, przyprawę meksykańską. Smażymy mieszając ok, 15 minut.
Do gotujących się warzyw dodajemy mięso z patelni. Przecier pomidorowy. Wszystko razem mieszamy. Jeżeli po zmieszaniu potrawa jest zbyt gęsta można dolać jeszcze ok.1/2 szklanki wody ( wg uznania). Dodajemy mielone papryki, sól i pieprz do smaku. Gotujemy jeszcze ok.10 minut, posypujemy posiekaną natkę pietruszki. Podajemy gorącą zupę z grzankami lub chlebkiem.