Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewająca i sycąca, doskonała na grudniowe szarugi. Dla naszych normalnych podniebień przygotowana w wersji łagodniejszej :)
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 149
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1856
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14585
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19648
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 149
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1856
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14585
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19648
Składniki
Warzywa z puszek wraz z zalewami wlewamy do garnka, dolewamy ok. 0,5 l wody, gotujemy na małym ogniu. Dodajemy ziele angielskie, liść laurowy. Cebulę i czosnek obieramy,kroimy w drobna kostkę. Czosnek bardzo drobno. Paprykę myjemy, obieramy z nasion i kroimy w drobną kostkę. Olej rozgrzewamy na patelni, podsmażamy cebulkę. Dodajemy mięso mielone. Smażymy ok. 5 minut. Dojemy paprykę, czosnek, przyprawę meksykańską. Smażymy mieszając ok, 15 minut.
Do gotujących się warzyw dodajemy mięso z patelni. Przecier pomidorowy. Wszystko razem mieszamy. Jeżeli po zmieszaniu potrawa jest zbyt gęsta można dolać jeszcze ok.1/2 szklanki wody ( wg uznania). Dodajemy mielone papryki, sól i pieprz do smaku. Gotujemy jeszcze ok.10 minut, posypujemy posiekaną natkę pietruszki. Podajemy gorącą zupę z grzankami lub chlebkiem.