Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewająca i sycąca, doskonała na grudniowe szarugi. Dla naszych normalnych podniebień przygotowana w wersji łagodniejszej :)
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326151
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12010
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16624
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5363
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326151
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12010
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16624
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5363
Składniki
Warzywa z puszek wraz z zalewami wlewamy do garnka, dolewamy ok. 0,5 l wody, gotujemy na małym ogniu. Dodajemy ziele angielskie, liść laurowy. Cebulę i czosnek obieramy,kroimy w drobna kostkę. Czosnek bardzo drobno. Paprykę myjemy, obieramy z nasion i kroimy w drobną kostkę. Olej rozgrzewamy na patelni, podsmażamy cebulkę. Dodajemy mięso mielone. Smażymy ok. 5 minut. Dojemy paprykę, czosnek, przyprawę meksykańską. Smażymy mieszając ok, 15 minut.
Do gotujących się warzyw dodajemy mięso z patelni. Przecier pomidorowy. Wszystko razem mieszamy. Jeżeli po zmieszaniu potrawa jest zbyt gęsta można dolać jeszcze ok.1/2 szklanki wody ( wg uznania). Dodajemy mielone papryki, sól i pieprz do smaku. Gotujemy jeszcze ok.10 minut, posypujemy posiekaną natkę pietruszki. Podajemy gorącą zupę z grzankami lub chlebkiem.