Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa meksykańska z czerwoną fasolą"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 175
Polecam.
Odsłon: 849
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 136
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9257
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 175
Polecam.
Odsłon: 849
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 136
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9257
Składniki
Wołowinę opłucz, osusz, potnij na kawałeczki. Cebule obierz, posiekaj. W garnku rozgrzej olej. Wrzuć mięso. Zrumień je na dużym płomieniu.
Dodaj cebule i smaż razem jeszcze chwilę. Następnie zalej bulionem. Poczekaj, aż całość zawrze, po czym zmniejsz płomień i gotuj pod przykryciem około 35 minut.
Fasolę i kukurydzę osącz. Papryki oczyść, pokrój w kostkę. Pomidory rozgnieć widelcem. Przygotowane wrzuć do zupy ok. 7 minut przed końcem gotowania.
Przypraw na pikantnie słodką papryką, chili, solą, pieprzem. Przed podaniem zupę udekoruj natką oraz chipsami kukurydzianymi.Źródło: Tina