Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa meksykańska z czerwoną fasolą"
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2507
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 1062
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1380
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2507
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 1062
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1380
Składniki
Wołowinę opłucz, osusz, potnij na kawałeczki. Cebule obierz, posiekaj. W garnku rozgrzej olej. Wrzuć mięso. Zrumień je na dużym płomieniu.
Dodaj cebule i smaż razem jeszcze chwilę. Następnie zalej bulionem. Poczekaj, aż całość zawrze, po czym zmniejsz płomień i gotuj pod przykryciem około 35 minut.
Fasolę i kukurydzę osącz. Papryki oczyść, pokrój w kostkę. Pomidory rozgnieć widelcem. Przygotowane wrzuć do zupy ok. 7 minut przed końcem gotowania.
Przypraw na pikantnie słodką papryką, chili, solą, pieprzem. Przed podaniem zupę udekoruj natką oraz chipsami kukurydzianymi.Źródło: Tina