Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa meksykańska z mielonym"
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 88
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31247
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 403
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 88
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31247
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 403
Składniki
Marchewki i pietruszkę oczyść, umyj, pokrój w kostkę. Por umyj, pokrój na plasterki. Pokrojone warzywa włóż do rondla. Dodaj fasolkę szparagową i brukselkę, zalej trzema litrami wody, oprósz solą i pieprzem. Gotuj na półtwar do około 10 minut.
Kalafior podziel na różyczki, oczyść. Ziemniaki obierz, umyj, pokrój w dużą kostkę. Dodaj do warzyw razem z kalafiorem, wymieszaj, ew. oprósz solą. Gotuj do miękkości (około 15 minut).
Olej rozgrzej na patelni, przesmaż mieloną wieprzowinę. Dodaj koncentrat pomidorowy, przypraw do smaku solą i pieprzem, wymieszaj. Włóż do zupy, dodaj leczo pieczarkowe i czerwoną fasolę razem z zalewą, wymieszaj. Gotuj kilka minut. Przypraw do smaku.
Czas przygotowania 40 min, ilość porcji 6, cena za porcję 3 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie