Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa mięsna"
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 157
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 157
Składniki
Wieprzowinę oczyść i pokrój w paski. Na dużej patelni rozgrzej olej, wrzuć mięso i podsmaż na dużym ogniu. Zmniejsz ogień, dodaj pastę curry i wciąż podsmażaj. Wlej bulion i mleko kokosowe. Mieszając od czasu do czasu gotuj na wolnym ogniu przez około 5 minut.
Papryki oczyść, usuń gniazda nasienne i pokrój. Dymkę umyj i wraz z zielonymi pędami posiekaj. Obierz i pokrój marchewkę. Warzywa dodaj do mięsa i duś kilka minut. Zagotuj. Zupę możesz doprawić sosem rybnym.
Gorącą zupę rozlej do miseczek i udekoruj kolendrą. Dobrze smakuje z ryżem jaśminowym.
Czas przygotowania: 25 minut 450 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień