Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa mięsna"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5646
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 943
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 32787
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 86
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5646
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 943
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 32787
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 86
Składniki
Wieprzowinę oczyść i pokrój w paski. Na dużej patelni rozgrzej olej, wrzuć mięso i podsmaż na dużym ogniu. Zmniejsz ogień, dodaj pastę curry i wciąż podsmażaj. Wlej bulion i mleko kokosowe. Mieszając od czasu do czasu gotuj na wolnym ogniu przez około 5 minut.
Papryki oczyść, usuń gniazda nasienne i pokrój. Dymkę umyj i wraz z zielonymi pędami posiekaj. Obierz i pokrój marchewkę. Warzywa dodaj do mięsa i duś kilka minut. Zagotuj. Zupę możesz doprawić sosem rybnym.
Gorącą zupę rozlej do miseczek i udekoruj kolendrą. Dobrze smakuje z ryżem jaśminowym.
Czas przygotowania: 25 minut 450 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień