Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa migdałowa. Przepis Lucyny Ćwierczakiewiczowej"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 145
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 145
Składniki
Migdały sparzyć, obrać z łupin, zemleć lub utrzeć.
Wlać ok. 2 litrów wrzątku, wymieszać, a następnie odcisnąć przez serwetę lub odcedzić przez gęste sito.
Dodać cukier, wymieszać.
Dodać cynamon, rodzynki i ryż ugotowany na mleku.
Można podawać na ciepło lub na zimno.Źródło: Życie na Gorąco Retro