Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa mniszkowa"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 74
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 129
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 74
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 129
Składniki
Marchewkę, pietruszkę, seler, cebulę i czosnek pokrój na duże kawałki. Do garnka wrzuć łyżkę masła, podgrzej, dodaj warzywa, smaż 10 minut, mieszając. Zalej trzema szklankami wody, dodaj przyprawy, gotuj 30 minut. Odstaw z ognia, przestudź, przecedź.
Liście mniszka opłucz, zalej wodą z łyżką soli, odstaw na 15 minut. Odcedź, posiekaj, wrzuć do wywaru, gotuj 3 minuty. Przed podaniem dodaj ser żółty pokrojony w małe kawałki, zalej bardzo gorącą zupą. Podawaj ze śmietaną.
CZAS: około 50 minutŹródło: Dobry Tydzień