Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa na lato z młodych warzyw"
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5790
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 273
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5790
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 273
Składniki
Marchew, ziemniaki i seler obierz i pokrój w kostkę. Fasolkę szparagową umyj i przetnij na pół.
Umieść warzywa w garnku z wodą. Dodaj przepłukany groszek i ciecierzycę.
Całość doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj do miękkości składników. Wtedy połącz śmietanę z odrobiną wywaru i dolej do garnka.
Gotową zupę dopraw solą oraz pieprzem, wymieszaj i rozlej do talerzy. Każdą porcję posyp natką pietruszki.
<strong>Przepis nadesłała: Kinga Marciniak-Łyda</strong>Źródło: Kurier TV