Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa na warzywnym bulionie"
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 204
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 79
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 204
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 79
Składniki
Kaszę opłucz i ugotuj al dente. Odcedź i starannie osącz. Obierz wszystkie warzywa. Cebulę drobniutko posiekaj, marchewkę, pietruszkę, seler i ziemniaki pokrój w kostkę. W garnku podsmaż na oleju cebulę z kminkiem oraz marchewkę, pietruszkę i seler.
Wsyp mąkę, wymieszaj, zalej zimnym bulionem i zagotuj. Dodaj ziemniaki i gotuj na wolnym ogniu. Gdy zmiękną dołóż kaszę. Chwilę razem podgotuj. Dopraw zupę czosnkiem przeciśniętym przez praskę, solą i pieprzem oraz majerankiem.
Na końcu zabiel śmietaną. Porcje podawaj z plastrem lub ćwiartką jajka na twardo. Już na talerzu posyp świeżo posiekaną natką lub koperkiem.
Zabielana z ziemniakami i kaszą jęczmienną
ok. 60 minut
Porcja 284 kcal
Koszt porcji ok. 1,60 zł
Przepis dla 4 osóbŹródło: Kobieta i życie