Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa "Nic" jest to deser, który podajemy na zimno. W czasach naszych mama i babć był bardzo popularny. Tak naprawdę, aby go przygotować potrzebujemy kilku jajek i mleka oraz cukru. Jest to danie, a może deser, które podane dzieciom zaintryguje i zasmakuje. W moim domu bardzo często przygotowywano ten deser. Zajadałam się nim.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34612
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 881
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 147
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3770
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34612
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 881
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 147
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3770
Składniki
Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę. Następnie żółtka z 30 g cukru miksujemy do białości. Mleko zagotowujemy z pozostałym cukrem, cukrem waniliowym i aromatem waniliowym. Na gotujące się mleko układamy małe beziki, powstałe z ubitych białek. Gotujemy około 40 sekund. Odcedzamy. Do gotującego się mleka dodajemy masę jajeczną powstałą z żółtek i cukru. Gotujemy chwilkę do momentu zgęstnienia. Studzimy. Przelewamy do eleganckich miseczek. Podajemy z bezikami. Dowolnie dekorujemy.