Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa "Nic" jest to deser, który podajemy na zimno. W czasach naszych mama i babć był bardzo popularny. Tak naprawdę, aby go przygotować potrzebujemy kilku jajek i mleka oraz cukru. Jest to danie, a może deser, które podane dzieciom zaintryguje i zasmakuje. W moim domu bardzo często przygotowywano ten deser. Zajadałam się nim.
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 63
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 168
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 370
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 63
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 168
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 370
Składniki
Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę. Następnie żółtka z 30 g cukru miksujemy do białości. Mleko zagotowujemy z pozostałym cukrem, cukrem waniliowym i aromatem waniliowym. Na gotujące się mleko układamy małe beziki, powstałe z ubitych białek. Gotujemy około 40 sekund. Odcedzamy. Do gotującego się mleka dodajemy masę jajeczną powstałą z żółtek i cukru. Gotujemy chwilkę do momentu zgęstnienia. Studzimy. Przelewamy do eleganckich miseczek. Podajemy z bezikami. Dowolnie dekorujemy.