Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 139
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 139
Składniki
Ziemniaki obierz, umyj w zimnej wodzie i ugotuj. Odcedź, po czym przeciśnij przez praskę lub przetrzyj przez sito na gładkie purée.
Cebulę posiekaj, a obrane ogórki zetrzyj na grubej tarce jarzynowej.
Na rozgrzanym maśle zeszklij cebulę. Po chwili dodaj ogórki i razem podduś. Gdy zrobią się miękkie, zalej wywarem i gotuj około 10 minut. Zmiksuj razem z koperkiem.
Dodaj do zupy purée oraz przyprawy i doprowadź do wrzenia.
Śmietanę rozprowadź z odrobiną wrzątku i wlej do ogórkowej. Wymieszaj.
Czas przygotowania: 50 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 160. Stopień trudności: łatwe.Źródło: Telemax