Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 98
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 212
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 215
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 98
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 212
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 215
Składniki
Ziemniaki obierz, umyj w zimnej wodzie i ugotuj. Odcedź, po czym przeciśnij przez praskę lub przetrzyj przez sito na gładkie purée.
Cebulę posiekaj, a obrane ogórki zetrzyj na grubej tarce jarzynowej.
Na rozgrzanym maśle zeszklij cebulę. Po chwili dodaj ogórki i razem podduś. Gdy zrobią się miękkie, zalej wywarem i gotuj około 10 minut. Zmiksuj razem z koperkiem.
Dodaj do zupy purée oraz przyprawy i doprowadź do wrzenia.
Śmietanę rozprowadź z odrobiną wrzątku i wlej do ogórkowej. Wymieszaj.
Czas przygotowania: 50 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 160. Stopień trudności: łatwe.Źródło: Telemax