Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj czas na zupę. I to nie byle jaką zupę. Zawsze staram się, aby w mojej zupie było dużo warzyw, zwłaszcza jeśli gotuję ją dla dzieci. Dzisiaj oprócz tradycyjnej marchewki, pietruszki i ziemniaków wykorzystałam ogórki kiszone, które zawierają mnóstwo witamin. Moje chłopcy uwielbiają ich kwaskowy smak, dlatego ogórkowa często gości na moim stole. Może Wam też zasmakuję :) Zapraszam!
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 423
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 423
Składniki
Skrzydełka z kurczaka umyć, a następnie gotować do miękkości w posolonej wodzie z dodatkiem pieprzu, ziela angielskiego i liścia laurowego. Marchew, pietruszkę, seler, ziemniaki obrać, a następnie pokroić w kosteczkę. Ugotowane skrzydełka wyjąć z wywaru, zebrać również ziele angielskie i liście laurowe. Do tak przygotowanego wywaru dołożyć pokrojone warzywa i gotować do miękkości. W między czasie ogórki kiszone pokroić w drobną kostkę, a następnie podsmażyć na masełku. Pod koniec gotowania warzyw dodać pokrojony w talarki por i podsmażone ogórki. Całość gotować jeszcze chwilę W misce wymieszać mąkę ze śmietaną hartując kilkoma łyżkami gorącej zupy. Zahartowaną śmietanę z mąką wlać do zupy bardzo energicznie mieszając. Dodać posiekany koperek, doprawić solą i pieprzem. W razie potrzeby można dolać wody. Dokładnie wymieszać i zagotować.
Smacznego !
:)