Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj czas na zupę. I to nie byle jaką zupę. Zawsze staram się, aby w mojej zupie było dużo warzyw, zwłaszcza jeśli gotuję ją dla dzieci. Dzisiaj oprócz tradycyjnej marchewki, pietruszki i ziemniaków wykorzystałam ogórki kiszone, które zawierają mnóstwo witamin. Moje chłopcy uwielbiają ich kwaskowy smak, dlatego ogórkowa często gości na moim stole. Może Wam też zasmakuję :) Zapraszam!
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 108
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 2685
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3596
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 530
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 5175
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 108
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 2685
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3596
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 530
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 5175
Składniki
Skrzydełka z kurczaka umyć, a następnie gotować do miękkości w posolonej wodzie z dodatkiem pieprzu, ziela angielskiego i liścia laurowego. Marchew, pietruszkę, seler, ziemniaki obrać, a następnie pokroić w kosteczkę. Ugotowane skrzydełka wyjąć z wywaru, zebrać również ziele angielskie i liście laurowe. Do tak przygotowanego wywaru dołożyć pokrojone warzywa i gotować do miękkości. W między czasie ogórki kiszone pokroić w drobną kostkę, a następnie podsmażyć na masełku. Pod koniec gotowania warzyw dodać pokrojony w talarki por i podsmażone ogórki. Całość gotować jeszcze chwilę W misce wymieszać mąkę ze śmietaną hartując kilkoma łyżkami gorącej zupy. Zahartowaną śmietanę z mąką wlać do zupy bardzo energicznie mieszając. Dodać posiekany koperek, doprawić solą i pieprzem. W razie potrzeby można dolać wody. Dokładnie wymieszać i zagotować.
Smacznego !
:)