Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Od dłuższego czasu chodzi za mną ta zupa, a teraz przy tych upałach jest okazja do jej zrobienia. Jest smakiem dzieciństwa, była i jest do nadal u mnie w domu, jadana na zimno przy dużych upałach. Smakuje wyśmienicie, jest zdrowa i sycąca.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 255
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1074
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 73
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 255
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1074
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 73
Składniki
Wiśnie drylujemy i wkładamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy połowę laski cynamonu, zagotowujemy. Wsypujemy cukier , 3-4 łyżki i w miarę potrzeby dosypujemy go więcej, (zależy jak słodkie będą wiśnie). Gotujemy pod przykryciem na małym ogniu ok. 20 minut. Czas ten możemy wykorzystać do ugotowania makaronu.
Do szklanki wlewamy letnią wodę - 100 ml i dodajemy mąkę ziemniaczaną, mieszamy i na koniec gotowania dodajemy do zupy, wraz z pozostałymi składnikami. Na talerze rozkładamy makaron, zalewamy owocową zupą i dodajemy kleks z jogurtu greckiego. Taką zupę możemy jeść na gorąco jak również w moim przypadku na zimno.