Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Od dłuższego czasu chodzi za mną ta zupa, a teraz przy tych upałach jest okazja do jej zrobienia. Jest smakiem dzieciństwa, była i jest do nadal u mnie w domu, jadana na zimno przy dużych upałach. Smakuje wyśmienicie, jest zdrowa i sycąca.
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 557
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 133
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 557
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 133
Składniki
Wiśnie drylujemy i wkładamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy połowę laski cynamonu, zagotowujemy. Wsypujemy cukier , 3-4 łyżki i w miarę potrzeby dosypujemy go więcej, (zależy jak słodkie będą wiśnie). Gotujemy pod przykryciem na małym ogniu ok. 20 minut. Czas ten możemy wykorzystać do ugotowania makaronu.
Do szklanki wlewamy letnią wodę - 100 ml i dodajemy mąkę ziemniaczaną, mieszamy i na koniec gotowania dodajemy do zupy, wraz z pozostałymi składnikami. Na talerze rozkładamy makaron, zalewamy owocową zupą i dodajemy kleks z jogurtu greckiego. Taką zupę możemy jeść na gorąco jak również w moim przypadku na zimno.