Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 259
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 530
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 979
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 266
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 259
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 530
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 979
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 266
Składniki
Rozkrój papryki, usuń środki z pestkami, umyj i pokrój w kostkę.
Obierz cebule i czosnek, posiekaj.
W garnku rozgrzej oliwę.
Zeszklij na oliwie cebule oraz czosnek.
Dołóż pokrojone papryki.
Mieszając, smaż chwilę na dużym płomieniu
Warzywa podlej bulionem, gotuj jeszcze 15 minut.
Pod koniec gotowania przypraw do smaku solą, pieprzem kajeńskim oraz suszonym oregano i bazylią.
Wyjmij trochę papryki do dekoracji. Resztę zupy zmiksuj na gładko. Rozlej do miseczek