Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 295
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 229
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 65
Polecam.
Odsłon: 6287
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 295
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 229
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 65
Polecam.
Odsłon: 6287
Składniki
Rozkrój papryki, usuń środki z pestkami, umyj i pokrój w kostkę.
Obierz cebule i czosnek, posiekaj.
W garnku rozgrzej oliwę.
Zeszklij na oliwie cebule oraz czosnek.
Dołóż pokrojone papryki.
Mieszając, smaż chwilę na dużym płomieniu
Warzywa podlej bulionem, gotuj jeszcze 15 minut.
Pod koniec gotowania przypraw do smaku solą, pieprzem kajeńskim oraz suszonym oregano i bazylią.
Wyjmij trochę papryki do dekoracji. Resztę zupy zmiksuj na gładko. Rozlej do miseczek