Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa paprykowa

Zupa paprykowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 661 Ocena: 5692

Dodano:

Odsłon: 1

Smaczny pomysł na "Zupa paprykowa"

Składniki

  • papryka czerwona i zielona
  • puszka kukurydzy
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • seler
  • 0,5 l przecieru pomidorowego
  • sól
  • pieprz
  • słodka papryka
  • 4 łyżki masła
  • szklanka mleka
  • 2 łyżki mąki
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kukurydzę osącz z zalewy, cebulę i czosnek posiekaj, seler obierz i zetrzyj na tarce o małych oczkach.

  2. Papryki oczyść z gniazd nasiennych, drobno pokrój.

  3. Na rozgrzanym maśle zeszklij cebulę i czosnek, dodaj pozostałe warzywa, chwilę podsmaż, oprósz mąką.

  4. Dolej wodę, przecier oraz mleko, dosyp przyprawy, doprowadź do wrzenia i gotuj.

  5. Czas przygotowania: 40 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 170. Stopień trudności: łatwe

    Źródło: Telemax

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń