Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa paprykowa na piersi kurczaka"
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 832
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8951
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1321
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10557
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4756
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 832
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8951
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1321
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10557
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4756
Składniki
Pierś kurczaka umyj, osusz, pokrój na małe kawałki.
Paprykę upiecz w piekarniku, ostudź, po czym obierz ze skóry i potnij w paseczki.
W dużym rondlu roztop masło i zeszklij posiekaną cebulę. Dołóż mięso i smaż około 5 minut. Następnie dodaj pomidory razem z zalewą i kawałki papryki.
Wsyp sól, pieprz oraz ostrą i słodką paprykę. Gotuj zupę około 10 minut. Pod koniec dodaj posiekaną bazylię oraz oregano.
Każdą porcję udekoruj łyżką kwaśnej śmietany.
Czas: 60 min. 1 porcja = 260 kcalŹródło: Kurier TV