Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa pieczarkowa"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 91
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 44
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 133
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 91
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 44
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 133
Składniki
Paprykę oczyść, pokrój w cienkie paski. Cebulę obierz, pokrój w piórka. Pieczarki oczyść, pokrój na plasterki.
Masło stop na patelni, wrzuć warzywa i pieczarki, podduś. Dodaj groszek, wlej bulion, zamieszaj, gotuj ok. 15 minut.
Żółtka wymieszaj ze śmietaną i przecierem pomidorowym. Zupę zdejmij z ognia, wlej mieszankę, połącz, nie gotuj.
Przypraw do smaku solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi i winem. Posyp natką.
Czas przygotowania 25 min. Ilość porcji 4. Cena za porcję 2,60 zł.
Przepis przysłała Elżbieta Pawelec z Elbląga.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie