Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa pieczarkowa.

Zupa pieczarkowa.

Autor:

Przepisów i artykułów: 106 Ocena: 492

Dodano:

Odsłon: 589

Fajna,rozgrzewająca zupa na chłodne dni.

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pieczarki trę na tarce i smażę.Usmazone dodaję do rosołu i chwilę gotuję.

  2. Pieprzę i doprawiam do smaku jeśli jest potrzeba.Makaron dodaję bezpośrednio do wywaru żeby póżniej nie zagęszczać.Trzeba pamiętać że makaron powiększy objętość.Gotuję ok.5 minut.Smietanę hartuję z dodatkiem zupy,a nastepnie wlewam go garnka.Odstawiam na chwile,żeby makaron doszedł.Posypuję koperkiem.Jeśli ktoś lubi bardziej kremowy smak, proponuję dodać trochę zagęszczonej śmietany.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń