Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa pieczarkowa ze świderkami"
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 462
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 181
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 462
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 181
Składniki
Warzywa obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, włożyć do gotującego się bulionu, dodać przyprawy, zagotować. Pieczarki pokroić w plasterki.
Podsmażone na złoto na maśle pieczarki przełożyć do wywaru, zagotować. Jeśli zupa zostanie zjedzona w całości tego samego dnia, zabielić ją śmietaną. Jeśli nie, śmietanę dodawać do porcji.
Makaron świderki ugotować z dodatkiem oliwy według przepisu na opakowaniu, przelać zimną wodą, dołożyć do zupy. Serwować z drobno posiekaną natką pietruszki.
Zupę pieczarkową warto udekorować nie tylko posiekaną natką, ale i plasterkami grzybów podrumienionych na maśle albo oliwie.
<strong>: ok. 55 minut.</strong>Źródło: Twoje Imperium