Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa pomidorowa"
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 107
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 246
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 89
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3325
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 107
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 246
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 89
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3325
Składniki
Obraną włoszczyznę oraz mięso i przyprawy włóż do garnka. Zalej 1 l zimnej wody. Gotuj 40 minut.
Gotowy wywar przecedź. Dodaj pomidory z puszki i przecier pomidorowy. Zupę zagotuj. Przypraw vegetą, bazylią oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Żółty ser zetrzyj na tarce. Dodaj serek śmietankowy, resztę bazylii, natkę i szczypiorek. Wymieszaj ze śmietaną. Przypraw.
Naleśniki posmaruj pastą. Zwiń. Ruloniki pokrój w plasterki. Nadziej na wykałaczki. Podawaj w miseczkach z zupą.Źródło: Telemax