Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnio zostało nam trochę mięsa i kości z pieczonego kurczaka. Do tego sporo sosu z pieczeni. Większość wyrzuca takie pyszności. My reanimujemy tworząc kolejne, bardzo smaczne danie. Jeśli nie macie teraz pomysłu, co zrobić z resztek, to zamroźcie.
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1421
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 71
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12274
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1421
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 71
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12274
Składniki
Mięso oddzielamy od kości. Na sosie z kurczaka dusimy pokrojoną w piórka cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek i kości z kurczaka. Całość zalewamy wrzątkiem ( około 1 litra ), dodajemy startą na dużych oczkach marchew, domową kostkę warzywną, gotujemy przez 5 min. Następnie dodajemy mięso, kaszę i sok pomidorowy. Całość gotujemy do miękkości kaszy. Do smaku doprawiamy cukrem, solą i pieprzem. Podajemy z posiekaną natką pietruszki.