Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa pomidorowa ugotowana na kurczaku, podana z makaronem kokardki.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4757
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12896
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5742
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7272
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4757
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12896
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5742
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7272
Składniki
W garnczku zagotowujemy 2 litry wody z 1 małą łyżeczką soli. Do wrzącej wody wkładamy opłukane mięso i pastę rosołową. Gotujemy do miękkości mięs, w między czasie zdejmujemy szumowiny. Dodajemy ziele angielskie, liść laurowy i włoszczyznę. W między czasie gotujemy makaron. Do gotującej się zupy dodajemy czosnek, pieprz i koncentrat pomidorowy.
Doprowadzamy do wrzenia, zabielamy zupę śmietaną. Gotujemy jeszcze chwilkę, próbujemy smak, w razie potrzeby doprawiamy i kończymy gotowanie. Ugotowaną zupę podajemy z makaronem kokardki i kawałkiem kurczaka. Dekorujemy natką selera. Smacznego !!!