Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa pomidorowa z kokardkami.

Zupa pomidorowa z kokardkami.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1429 Ocena: 18427

Dodano:

Odsłon: 936

Zupa pomidorowa ugotowana na kurczaku, podana z makaronem kokardki.

Składniki

  • ćwiartka z kurczaka 1 szt.
  • filet z kurczaka 1 szt.
  • suszona włoszczyzna
  • pasta rosołowa 1 łyżka
  • marchew 2 szt.
  • lubczyk mrożony
  • pietruszka korzeń 1 szt.
  • natka selera
  • koncentrat pomidorowy 100 g
  • sól do smaku
  • pieprz ziołowy do smaku
  • liść laurowy 3 szt.
  • ziele angielskie 5-6 ziaren
  • śmietana 30% do zabielenia zupy
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. W garnczku zagotowujemy 2 litry wody z 1 małą łyżeczką soli. Do wrzącej wody wkładamy opłukane mięso i pastę rosołową. Gotujemy do miękkości mięs, w między czasie zdejmujemy szumowiny. Dodajemy ziele angielskie, liść laurowy i włoszczyznę. W między czasie gotujemy makaron. Do gotującej się zupy dodajemy czosnek, pieprz i koncentrat pomidorowy.

  2. Doprowadzamy do wrzenia, zabielamy zupę śmietaną. Gotujemy jeszcze chwilkę, próbujemy smak, w razie potrzeby doprawiamy i kończymy gotowanie. Ugotowaną zupę podajemy z makaronem kokardki i kawałkiem kurczaka. Dekorujemy natką selera.

    Smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń