Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chcecie skosztować nowej pomidorowej, robionej w 15 min? No to zapraszamy ;)
Karkówka na grilla dobrze zamarynowana to połowa sukcesu. Marynata nadaje mię...
Odsłon: 715
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 186
Przepis dnia
Szaszłyki z piersi kurczaka smażone z dużą ilością cebuli. Przyrządzimy je na...
Odsłon: 335
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 145
Karkówka na grilla dobrze zamarynowana to połowa sukcesu. Marynata nadaje mię...
Odsłon: 715
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 186
Przepis dnia
Szaszłyki z piersi kurczaka smażone z dużą ilością cebuli. Przyrządzimy je na...
Odsłon: 335
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 145
Składniki
Sos przelewamy do garnka, dodajemy startą na dużych oczkach marchew, dolewamy gorącego bulionu warzywnego (do poziomu 1,7 litra), gotujemy pod przykryciem około 10-12 min, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. W tym czasie, przy pomocy maszynki robimy makaron z cukinii (szerokie wstążki). Jeśli nie posiadamy maszynki, cukinię tniemy wzdłuż na 2-3 mm plastry, później kroimy w julenkę (również wzdłuż), szklimy przez chwilę na rozgrzanym maśle. Dodajemy do zupy, podajemy z posiekaną bazylią.