Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i popularna zupa, ale trochę inaczej niż zwykle.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 304
Królowa grilla :)
Odsłon: 92
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 73
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 90
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 215
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 304
Królowa grilla :)
Odsłon: 92
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 73
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 90
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 215
Składniki
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i zblendować.
Cebulę obrać, drobno posiekać i smażyć na oleju aż będzie miękka.
Do cebuli dodać obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek. Smażyć, ciągle mieszając, przez około 2-3 minuty. Należy pilnować, aby czosnek się nie przypalił.
Do usmażonej cebuli z czosnkiem dodać zblendowane pomidory, jedną szklankę wody i doprowadzić całość do wrzenia.
Ryż przepłukać na sitku pod bieżącą wodą i dodać do pomidorów.
Gotować przez około 10 minut, posolić do smaku i odstawić na kolejne 10 minut, aby ryż zmiękł.
Słonecznik uprażyć na suchej patelni często mieszając.
Zupę podawać z prażonym słonecznikiem i opcjonalnie z jogurtem naturalnym.