Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i popularna zupa, ale trochę inaczej niż zwykle.
Ten przepis to idealna propozycja na słodkie śniadanie lub deser, który zachw...
Odsłon: 52
Niezwykle puszyste kotlety mielone z łopatki zanurzone w maślanych pieczarkac...
Odsłon: 102
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 76
Krem przygotowany do ciasta na święto dziadka. Krem śmietankowy z mascarpone...
Odsłon: 159
Ten przepis to idealna propozycja na słodkie śniadanie lub deser, który zachw...
Odsłon: 52
Niezwykle puszyste kotlety mielone z łopatki zanurzone w maślanych pieczarkac...
Odsłon: 102
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 76
Krem przygotowany do ciasta na święto dziadka. Krem śmietankowy z mascarpone...
Odsłon: 159
Składniki
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i zblendować.
Cebulę obrać, drobno posiekać i smażyć na oleju aż będzie miękka.
Do cebuli dodać obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek. Smażyć, ciągle mieszając, przez około 2-3 minuty. Należy pilnować, aby czosnek się nie przypalił.
Do usmażonej cebuli z czosnkiem dodać zblendowane pomidory, jedną szklankę wody i doprowadzić całość do wrzenia.
Ryż przepłukać na sitku pod bieżącą wodą i dodać do pomidorów.
Gotować przez około 10 minut, posolić do smaku i odstawić na kolejne 10 minut, aby ryż zmiękł.
Słonecznik uprażyć na suchej patelni często mieszając.
Zupę podawać z prażonym słonecznikiem i opcjonalnie z jogurtem naturalnym.