Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i popularna zupa, ale trochę inaczej niż zwykle.
Pulpety po zagrzebsku są wyjątkowo miękkie i rozpływają się w ustach. Zawdzię...
Odsłon: 24380
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 305
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 372
Pulpety po zagrzebsku są wyjątkowo miękkie i rozpływają się w ustach. Zawdzię...
Odsłon: 24380
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 305
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 372
Składniki
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i zblendować.
Cebulę obrać, drobno posiekać i smażyć na oleju aż będzie miękka.
Do cebuli dodać obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek. Smażyć, ciągle mieszając, przez około 2-3 minuty. Należy pilnować, aby czosnek się nie przypalił.
Do usmażonej cebuli z czosnkiem dodać zblendowane pomidory, jedną szklankę wody i doprowadzić całość do wrzenia.
Ryż przepłukać na sitku pod bieżącą wodą i dodać do pomidorów.
Gotować przez około 10 minut, posolić do smaku i odstawić na kolejne 10 minut, aby ryż zmiękł.
Słonecznik uprażyć na suchej patelni często mieszając.
Zupę podawać z prażonym słonecznikiem i opcjonalnie z jogurtem naturalnym.