Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma nic smaczniejszego niż bób w sezonie!
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2535
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 248
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4351
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2535
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 248
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4351
Składniki
Bób gotuje się w osolonej wodzie , w zależności od dojrzałości od 15- do 25 minut. Potem trzeba go obrać. Zupa: w rondelku na oliwie lekko złoci się posikany czosnek, potem dodaje się passatę i przesmaża ją z kuminem i chili. Teraz można dodać bulion i obrany bób. Wystarczy pogotować, aż bób się trochę rozpadnie i zagęści zupę. Ewentualnie można pomóc sobie widelcem i rozgnieść część. Całość doprawia się solą i po wyłączeniu ognia zieleniną. Smacznego :)