Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma nic smaczniejszego niż bób w sezonie!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8202
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 430
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8202
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 430
Składniki
Bób gotuje się w osolonej wodzie , w zależności od dojrzałości od 15- do 25 minut. Potem trzeba go obrać. Zupa: w rondelku na oliwie lekko złoci się posikany czosnek, potem dodaje się passatę i przesmaża ją z kuminem i chili. Teraz można dodać bulion i obrany bób. Wystarczy pogotować, aż bób się trochę rozpadnie i zagęści zupę. Ewentualnie można pomóc sobie widelcem i rozgnieść część. Całość doprawia się solą i po wyłączeniu ognia zieleniną. Smacznego :)