Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma nic smaczniejszego niż bób w sezonie!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1460
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1173
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1314
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 936
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1460
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1173
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1314
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 936
Składniki
Bób gotuje się w osolonej wodzie , w zależności od dojrzałości od 15- do 25 minut. Potem trzeba go obrać. Zupa: w rondelku na oliwie lekko złoci się posikany czosnek, potem dodaje się passatę i przesmaża ją z kuminem i chili. Teraz można dodać bulion i obrany bób. Wystarczy pogotować, aż bób się trochę rozpadnie i zagęści zupę. Ewentualnie można pomóc sobie widelcem i rozgnieść część. Całość doprawia się solą i po wyłączeniu ognia zieleniną. Smacznego :)