Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa prawie tajska"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 57
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 378
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 102
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 57
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 378
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 102
Składniki
Filety kroję na kawałki i marynuję w odrobinie oliwy z curry. Korzenie pietruszki, marchwi i seler tnę w słupki, podsmażam na oleju. Dodaję czosnek, cebulę i pędy bambusa, doprawiam solą.
Gdy warzywa lekko zmiękną, dodaję filety. Po ok. 10 min mieszam z resztą przypraw, wlewam mleczko kokosowe i zagotowuję. Posypuję posiekaną natką pietruszki. Podaję z makaronem ryżowym.Źródło: Kobieta i życie